Valtionvarainministeriö vastasi esille nostamiini asioihin Uuden Suomen kautta jutulla jossa Uusi Suomi raportoi valtionvarainministeriön selitykset täysin kritiikittömästi totuutena.

Vastaan tässä kirjoituksessa Uuden Suomen jutussa esille tulleisiin valtionvarainministeriön lausuntoihin ja osoitan loogisella päättelyllä että suomalaisille on valehdeltu törkeästi hallituksen toimesta ERVV:stä ja ”vakuuksista” Jutta Urpilaisen ja Jyrki Kataisen johdolla.

Uuden suomen juttu on lainattu alle ja vastaan valtionvarainministeriön väitteisiin kohta kohdalta:

Outo Kreikka-väite leviää verkossa – Älä usko tätä!
Julkaistu: 11.10.2011 17:51
Päivitetty: 11.10.2011 18:26

Valtiovarainministeriö tyrmää täysin verkossa tiistaina levinneen nimettömän bloggaajan väitteet ”suuresta vakuushuijauksesta” Kreikka-paketin yhteydessä.

Talousmedia-niminen blogi lähti tiistaina laajaan levitykseen sosiaalisessa mediassa, ja se mainittiin useissa palveluissa kuten Facebookissa ja Uuden Suomen Puheenvuorossa.

Itsensä kansainväliseksi yrittäjäksi esittelevä bloggaaja kutsuu kirjoituksissaan Suomen Kreikka-avun vastineeksi saamia vakuuksia huijaukseksi, jossa Suomi olisi saanut vakuudet Kreikalta lainaamalla maalle vakuuksien verran, eli noin 800 miljoonaa euroa lisää rahaa.

Bloggaaja perustelee huijausväitettään sillä, että aiemmin Suomen osuudeksi on sanottu 1,4 miljardia, mutta vakuuksien yhteydessä puhutaankin Suomen osuuden Kreikka-paketista olevan 2,2, miljardia euroa.

Talousmedia-blogin väite on useasta kohdasta virheellinen, sanoo Uuden Suomen tavoittama valtiovarainministeriön neuvotteleva virkamies Martti Salmi.

– Olemme panneet merkille aiheena olevan blogin, jossa tehdyt johtopäätökset ovat huomiota herättäviä. Ne perustuvat kuitenkin väärään tulkintaan ja ovat siten selvästi virheellisiä, Salmi sanoo Uudelle Suomelle.

Valtiovarainministeriö on esitelyt vakuusasiaa verkkosivuillaan.

Blogin pääväite on pötyä siitä syystä, että Kreikan toisen tukipaketin suuruutta ei todellisuudessa ole vielä päätetty lopullisesti. Heinäkuun kokouksessa sovittu 109 miljardin euron apupaketti ei nimittäin ole vielä päässyt läpi euromaiden päätöksenteosta.

Kreikan toisen pelastuspaketin suuruudeksi sovittiin heinäkuussa 109 miljardia niinkuin valtionvarainministeriö tuossa juuri itsekin myönsi.
Se että tukipaketti ei ole vielä tullut voimaan johtuu siitä että ERVV:aa jonka kautta kreikan toinen pelastuspaketti annetaan EI ole vielä saatu runnottua läpi kaikissa EU-maiden parlamenteissa.


Se että valtionvarainministeriö järjenvastaisesti väittää ettei kreikan toisen pelastuspaketin suuruutta ole päätetty lopullisesti koska ERVV:n hyväksyminen EU-maiden parlamenteissa on kesken vaikka valtionvarainministeriö samassa myöntää että kreikan toisen pelastuspaketin kooksi sovittiin 109 miljardia heinäkuussa kertoo kuinka hädissään siellä valtionvarainministeriössä ollaan edellisestä bloggauksestani.

Näin oikeasti meni

Heinäkuussa euromaat, EU:n komissio ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF saivat aikaan paketin, jonka yhteydessä sovittiin Kreikka-avun hoitamisesta jatkossa Euroopan väliaikaisen vakausrahaston ERVV:n kautta. Tuolloin Kreikan tarvitseman lainan määrän arvioitiin olevan noin 109 miljardia euroa.

Samalla euromaat sopivat ERVV:n muutoksista, jotka ovat parhaillaan maiden omien päätöksentekoelimien hyväksyttävänä. Suomen eduskunta hyväksyi ERVV:n kaksi viikkoa sitten, ja tänään Slovakian parlamentti äänestää asiasta viimeisenä maana Euroopassa.

Slovakia hylkäsi ensin ERVV:n mutta nyt näyttävät Slovakiassa oikeisto ja vasemmisto liittoutuneen jotta ERVV menisi läpi kohtapuoliin eli euroopan elinvoimaisten talouksien tuhoaminen jatkuu velkaannuttamalla asiansa paremmin hoitaneet maat jotta asiansa surkeasti hoitaneiden maiden riskeistä piittaamattomat pankkiirit ja pankkien omistajat pelastetaan tyhmien sijoitus ja keinottelu päätöstensä seurauksilta lapioimalla ERVV:n kautta rahaa pankeille ja pankkiireille.

ERVV voi tukea Kreikkaa vasta, kun Slovakiakin on hyväksynyt muutokset sopimukseen.
Julkisuudessa olleet 880 miljoonan euron vakuudet perustuvat kahdenkertaiseen jossitteluun: jos Kreikkaa tuettaisiin ERVV:stä 113 miljardilla eurolla, ja jos Kreikan joukkolainat tuottaisivat ”vain” 40 prosenttia luottotappioita.

Eli valtionvarainministeriö juuri myönsi että suomen poliitikot SDP:ssä, Kokoomuksessa, Vihreissä, RKP:ssä, Kristillisissä ja Vasemmistoliitossa ovat puhuneet suomalaisille täyttä puutaheinää hehkuttaessaan 880 miljoonan vakuuksia ja Jutta Urpilainen ja Jyrki Katainen etunenässä ovat valehdelleet päin suomalaisten naamaa kertoessaan saaneensa 880 miljoonan vakuudet. Mitään 880 miljoonan vakuuksia EI ole valtionvarainministeriön Uudelle Suomelle antaman lausunnon mukaan saatu vaan kaikki on ”jossittelua” eli Jutta Urpilaisen ja Jyrki Kataisen johdolla koko hallitus on valehdellut suomalaisille kertoessaan saaneensa neuvoteltua 880 miljoonan euron vakuudet.

Lisäksi valtionvarainministeriö myöntää että esitetyt epärealistiset haavekuvat siitä kuinka suomi tienaisi 880 miljoonan korkotuotoilla tarpeeksi muuttaakseen 880 miljoonaa 2,2 miljardiksi ovat täyttä huijausta. Ehkäpä valtionvarainministeriö on viimein tajunnut että on olemassa sellainen ilmiö kuin inflaatio ja 2,2 miljardia tänään on täysin eri juttu kuin 2,2 miljardia 30-vuoden päästä joten he eivät enää kehtaa elämöidä kyseisellä haavekuvalla.

Se että valtionvarainministeriö vahvistaa valtionvarainministerinsä puhuneen puutaheinää ja valehdelleen päin suomalaisten kasvoja väittäessään saaneensa 880 miljoonan ”vakuudet” on aika erikoinen tilanne jonka pitäisi johtaa kyseisen valtionvarainministerin välittömään eroon ja koko valehteluun osallistuneen hallituksen eroon demokratiassa.

Komissio ja euromaat ilmoittivat tällä viikolla, että lopullinen päätös Kreikka-avusta tehdään 21. lokakuuta.
Tämän jälkeen apupäätös pitää vielä hyväksyttää ERVV:n jäsenmailla. Suomi on jo ilmoittanut hyväksyvänsä Kreikan tukemisen uuden ERVV:n kautta.

Hetkinen. Ensin valtionvarainministeriö väitti että mitään 109 miljardin kreikan toista pelastuspakettia EI ole vielä päätetty lopullisesti viitaten ERVV:n ratifioimisprosessin keskeneräisyyteen slovakian tuloksen ollessa vielä auki vaikka heinäkuussa on valtionvarainministeriönkin mukaan sovittu 109 miljardista.

Sitten valtionvarainministeriö kertoo että EU:n osuus kreikan toisesta pelastuspaketista voi nousta 113 miljardiin selitellessään aiemmassa bloggauksessani löytämiäni omituisuuksia suomen osuuden äkillisessä kasvussa 1,4 miljardista 2,2 miljardiin eli 800 miljoonalla eurolla samaan aikaan kun Urpilainen ja Katainen juhlivat suomen saamia 880 miljoonan vakuuksia mutta nyt valtionvarainministeriö samassa Uuden Suomen artikkelissa kertoo että Suomi on jo ilmoittanut hyväksyvänsä Kreikan tukemisen ERVV:n kautta.

Miten suomi on voinut hyväksyä osallistuvansa kreikan toiseen pelastuspakettiin jos valtionvarainministeriön väitteen mukaan kreikan toisen pelastuspaketin kokoa EI tiedetä?

Onko suomi antanut salassa avoimen valtakirjan ja luvannut maksaa kuinka paljon vain riippumatta siitä kuinka korkeaksi kreikan toinen pelastuspaketti nousee?

Valtionvarainministeriö sanoo Uuden suomen välityksellä ”Suomi on jo ilmoittanut hyväksyvänsä kreikan tukemisen uuden ERVV:n kautta” ja tämähän tarkoittaisi että suomella olisi täysin avoin piikki kreikalle riippumatta siitä kuinka korkeaksi kreikan tukeminen ERVV:n kautta nousee jos valtionvarainministeriön väite siitä että kreikan toisen pelastuspaketin kokoa ei ole päätetty on totta eli valtionvarainministeriö on täydessä umpikujassa koska joko valtionvarainministeriö juuri valehteli Uuden Suomen jutussa tai sitten suomalaisille on valehdeltu ERVV:n eduskunnassa käsittelyn aikana pimittämällä tieto kreikan toisen pelastuspaketin koon nostamisesta rajusti ja pimittämällä tieto siitä että suomi on luvannut maksaa mitä vaan tietämättä lopullista laskua.
Kun ERVV:n hyväksyttiin suomessa niin kerrottiin että jokainen tukipäätös tehdään erikseen eli jos siellä valtionvarainministeriöstä sanotaan että suomalaiset ovat jo sitoutuneet tukemaan kreikkaa ERVV:n kautta vaikka lopullisen paketin kokoa ei ole edes vielä tiedossa valtionvarainministeriön mukaan niin silloinhan valtionvarainministeriö juuri todisti että suomalaisille on valehdeltu jos valtionvarainministeriön väitteet ovat totta tai sitten valtionvarainministeriö juuri valehteli Uudessa Suomessa.

Päätöstä ei vielä tehty

Talousmedia-blogin väite Suomen osuuden kasvattamisesta salaa 800 miljoonalla eurolla on siis valtiovarainministeriön mukaan väärä, koska päätöstä Kreikan tukipaketin suuruudesta ei ole vielä tehty. Näin
ollen Suomen osuuskaan ei ole euromääräisesti tiedossa, vaan julkisuudessa olleet luvut perustuvat oletuksiin.

– Heinäkuussa julkaistiin tiedote, jossa todettiin euromaiden osuuden olevan vähintään 73 miljardia euroa, mutta todennäköisesti enemmän. Suomen osuus on [uuden] ERVV-jakoavaimen mukaan 1,94 prosenttia, Martti Salmi sanoo Uudelle Suomelle.

Eli valtionvarainministeriö tässä vahvistaa uudestaan että Jutta Urpilainen ja koko hallitus valehteli kertoessaan 880 miljoonan euron ”vakuuksista” koska valtionvarainministeriön mukaan päätöstä Kreikan tukipaketin suuruudesta EI ole vielä tehty vaan kaikki on vaan ”oletusta”

Suomen saamien vakuusten määräksi on määritelty luottoluokittajien arvio Kreikka-lainojen aiheuttamista luottotappioista. Vakuusratkaisun hetkellä arvio oli noin 40 prosenttia joukkolainojen pääomasta.

Julkisuudessa ollut luku 880 miljoonaa euroa perustui siis kahdenkertaiseen jossitteluun: jos Kreikkaa tuettaisiin ERVV:stä 113 miljardilla eurolla, ja jos Kreikan joukkolainat tuottaisivat ”vain” 40 prosenttia luottotappioita.

Eli valtionvarainministeriö vahvistaa tässä kolmannen kerran että Urpilaisen ja Kataisen johdolla koko hallitus ja kaikki hallituspuolueet ovat valehdelleet hehkuttaessaan saaneensa 880 miljoonan vakuudet koska kaikki on valtionvarainministeriön mukaan jossittelua.
Ensimmäinen kerta suomen historiassa kun valtionvarainministeriö väittää lausunnoillaan valtionvarainministerin valehtelevan ja vieläpä todella moneen kertaan.

Syksy on kuitenkin näyttänyt, ettei Kreikka ole kyennyt leikkaamaan julkisia menojaan riittävällä tavalla.

Tämä tarkoittaa Salmen mukaan sitä, että tukipaketin kokoa tulee todennäköisesti kasvattaa.

Uudet luvut

Valtiovarainministeriö on arvioinut laskelmissaan, että riittävä Kreikka-paketti olisi Suomen osalta 2,2, miljardia euroa. Tälle oletukselle perustuu myös Suomen laskelma Kreikka-vakuuksien määrästä, 880 miljardia euroa.

Eli suomen valtionvarainministeriö aikoo jatkaa suomalaisten rahojen pumppaamista kreikkaan vaikka kreikkalaiset eivät ole päässeet mihinkään tavoitteisiinsa ja kreikkalaiset ovat rikkoneet kaikki lupauksensa.

Kaikkiaan ministeriön laskema siis olettaa euromaiden Kreikka-osuudeksi 113 miljardia euroa. Tällä hetkellä
yksityisten sijoittajien ja IMF:n osuus on auki, joten koko Kreikka-paketin kooksi voi arvioida yli 130 miljardia euroa.

– Emme halunneet sanoa tätä tarkkaa lukua silloin, kun tiedotimme vakuuksista. Se olisi levinnyt kansainvälisissä medioissa niin, että Suomi olettaa Kreikka-avun näin suureksi, Salmi sanoo.

Taas valtionvarainministeriön epä-loogista hätäselittelyä eli valtionvarainministeriön mukaan he eivät halunneet sanoa tarkkaa lukua tiedotustilaisuudessa ettei se olisi levinnyt kansainvälisissä medioissa mutta nyt he kuitenkin sanovat tarkan luvun uuden Suomen artikkelissa. Joko valtionvarainministeriö valehtelee uuden suomen artikkelissa tai sitten valtionvarainministeriö juuri paljasti koko eurooppaa koskevan huijaus operaation jossa on pimitetty eurooppalaisilta ja kansainvälisiltä medioilta kreikan toisen pelastuspaketin kasvattaminen kunnes suomen valtionvarainministeriö sitten paljasti sen Uudessa Suomessa hätäännyttyään minun bloggauksestani.

Pitäisiköhän soittaa Bloombergille ja Reutersille saman tien ja antaa vinkki sillä tämä olisi euroopan laajuinen kusetus jonka tekisi törkeäksi se että tiedot on pimitetty ERVV:n läpiviemisen ajan kaikilta eurooppalaisilta ja siten todellinen uutispommi joka nolaisi koko EU:n aika täydellisesti?

Hän muistuttaa, että Kreikkaa tukee kolme tahoa: euromaat vakausrahasto ERVV:n kautta, IMF ja yksityiset sijoittajat.

Euromaiden osuus Kreikan hätälainoista on sovittu IMF:n kanssa kahdeksi kolmasosaksi. Toistaiseksi auki on IMF:n ja yksityisten sijoittajien osuus. Tänään europomot kertoivat, että yksityisten sijoittajien luottotappiot voivat ylittää jopa 60 prosenttia lainoista.

Ministeriön mukaan monimutkainen asia on sotkeutunut nimettömän bloggaajan ajattelussa tässä kohden niin, että hän on todennäköisesti kuvitellut Kreikka-paketin loppusummasta jo päätetyn.

Tämän valtionvarainministeriön lausunnon luulisi olevan vitsi mutta se kuitenkin tulee suomen valtionvarainministeriöstä.

Valtionvarainministeriö jatkaa Jutta Urpilaisen vakuuksien haukkumista tällä kertaa ilmoittamalla että yksityisten sijoittajien luottotappiot kreikan lainoista voivat ylittää jopa 60% samaan aikaan kun Urpilainen ja Katainen juhlivat ”oletettuja” 40% vakuuksia eli ”oletettuja” 880 miljoonan vakuuksia suomen ”oletetusta” 2,2 miljardin osuudesta kreikan toisessa pelastuspaketissa.

Minusta alkaa tuntua että monimutkainen asia on sotkeentunut siellä valtionvarainministeriössä aika perusteellisesti kun ajattelee kaikkea valtionvarainministeriön sekoilua tässä Uuden Suomen uutisessa.

Valtionvarainministeriö EI mainitse sitä että suomen ERVV kautta kreikalle lainaamat rahat ovat samanarvoisia kuin muidenkin sijoittajien rahat eli jos 60% skenaario toteutuu niin suomen ”oletetut” 40% vakuudet eivät riitä mihinkään. Vain IMF:n saatavilla on etuoikeus ERVV:n kautta toteutettavissa pelastuspaketeissa.

Lisäksi jos otetaan huomioon se että ERVV:n vaatiman 165% ylitakauksen myötä suomen vakuudet pienenevät 20% ja ERVV:n muiden rahoittajien joutuessa ongelmiin suomi maksaa ja voi sitten yrittää periä joskus näiltä muilta ERVV:n jäseniltä niin vakuudet ovat naurettavat.

– On tärkeää havaita, että Suomen suhteellinen osuus 1,94 % määräytyy suoraan ERVV-puitesopimuksen perusteella, eikä sitä ole mahdollista muuttaa esim. vakuusjärjestelyn johdosta, Salmi painottaa.

– Se oli sama ennen vakuuksista sopimista ja se on täsmälleen sama vakuuksista sopimisen jälkeen.

Salmi huomauttaa vielä, että syksyn kehityksen valossa heinäkuussa puhuttu 109 miljardia euroa ei ”missään nimessä tule riittämään”

Valtionvarainministeriö vahvistaa että kreikka on vielä enemmän konkurssissa kuin suomalaisille on kerrottu ja vahvistaa uudestaan että Kreikan toisesta pelastuspaketista tulee paljon aikaisemmin kerrottua isompi.

Valtionvarainministeriön sekoilujen ja loogisesti ristiriitaisten väitteiden jälkeen on nähdäkseni seuraavat vaihtoehdot:

a)edellinen bloggaukseni oli oikeassa ja Urpilaisen ja Kataisen johtama hallitus  on valehdellut suomalaisille ja ostanut vakuudet  niinkuin päättelin edellisessä bloggauksessani ja valtionvarainministeriössä meni niin pasmat sekaisin blogistani että tuloksena oli loogisia ristiriitaisuuksia ja valtionvarainministeriön valehtelua täynnä oleva Uuden Suomen uutinen joka kuvasi Urpilaisen ja Kataisen johtaman hallituksen täydellisinä valehtelijoina ”oletuksineen”.

b)edellinen bloggaukseni oli väärässä  mutta silti valtionvarainministeriössä meni pasmat siitä niin sekaisin että tuloksena oli loogisia ristiriitaisuuksia täynnä oleva artikkeli jossa valtionvarainministeriö vahingossa kertoi totuuden siitä kuinka Urpilaisen ja Kataisen johtama hallitus on valehdellut suomalaisille 880 miljoonan ”vakuuksista” jotka ovat pelkkiä ”oletuksia” ja samalla valtionvarainministeriö tuli paljastaneeksi kuinka euroopanlaajuisesti on valehdeltu kaikille eurooppalaisille ERVV:n euroopan maiden parlamenttien läpi runnomisen ajan pimittämällä tiedot kreikan toisen pelastuspaketin koon kasvattamisesta.

Johtopäätös:

Oli kyseessä vaihtoehto a tai b niin hallitus on loogisen pääätelyn perusteella syyllistynyt valehteluun ja mielestäni hallituksella ei ole enää edelytyksiä jatkaa tehtävässään vaan sen on erottava ja julistettava uudet eduskuntavaalit ja kaikkien valehteluun osallistuneiden poliitikkojen on poistuttava politiikasta.

Hallituksella EI ole enää moraalista oikeutta viedä mitään ratkaisuja läpi eduskunnassa joten miinojen kieltäminen on peruttava ja EU-jäsenyyden kirjoittaminen perustuslakiin on peruttava niinikään.

Jos hallitus jatkaa valehtelusta huolimatta niin silloin suomessa ei ole enää demokratiaa vaan valheiden diktatuuri.

—————lähteet:

Uuden Suomen valtionvarainministeriön lausuntojen pohjalta tekemä uutinen johon vastasin yllä:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/116718-outo-kreikka-vaite-leviaa-verkossa-ala-usko-tata

Edellinen blogini jossa esitin saatavilla olevien faktojen pohjalta tekemäni päätelmän että Urpilainen ja Katainen huijasivat suomalaisia ostamalla 880 miljoonan vakuudet antamalla 800 miljoonaa ylimääräistä lainaa kreikalle ja joka sai valtionvarainministeriön hätääntymään ja antamaan loogisesti ristiriitaiset lausuntonsa Uudelle Suomelle:

https://talousmedia.wordpress.com/2011/10/10/vakuushuijaus-urpilainen-ja-katainen-ostivat-880-miljoonan-euron-vakuudet-kreikalta-lainaamalla-kreikalle-ervvn-kautta-800-miljoonaa-euroa-ylimaaraista/

Vakuushuijauksen puolesta puhuvat todisteet:

https://talousmedia.wordpress.com/2011/10/10/vakuus-huijauksen-todisteet-osa-2-talouselaman-artikkeli-ja-bloombergin-artikkeli-joissa-suomen-valtionvarainministerion-virkamies-ja-kreikan-valtionvarainministeri-puhuvat-taysin-ristiin-4-10/

https://talousmedia.wordpress.com/2011/10/10/vakuus-huijauksen-todisteet-osa-1-valtionvarainministerion-4-10-julkaisema-dokumentti/

Mainokset